4. ročník memoriálu Miloslava Sonnyho Halase

dne 6.4.2013


Opravdu krátká zpráva o průběhu 4.Memoriálu
  Ačkoliv letošní memoriál byl posunut o 14 dnů, i tak nám počasí nám příliš nepřálo a odpovídalo tak počasí koncem února. Ba i vzácného zimního hosta v našich krajích – ťuhýka šedého jsme cestou na samotu Štymberk potkali. Tam jsme už byli jako vždy mile přivítáni nejen teplem domácího krbu, ale i pohoštěni prof. Voráčem a jeho paní. Předseda společnosti přátel Sonnyho, Jan Lacina, zajistil jako překvapení tohoto memoriálu pamětní tabulku se Sonnyho jménem a její umístění v místech, kde Sonny s oblibou sedával na kameni a kde je rozptýlen jeho prach.        
  Nebylo by to ani v Sonnyho duchu, kdyby se vše vydařilo, tak jak má být, ostatně jako se už přihodilo několikrát. A tak na pamětní tabulce, jejímž autorem je umělecký kovář Radomír Bárta, je na věčné časy uvedeno chybné datum Sonnyho úmrtí, které tiskařský šotek už prosadil  na jednom místě ve sborníku. Tedy místo správného data úmrtí 24.11.2008 je na tabulce uvedeno chybné datum 26.11.2008. Inu i my máme takový náš modrý Mauritius a budoucí badatelé budou mít nad čím přemýšlet. 
  V další části memoriálu jsme shlédli nové nejnověji natočené snímky Karla Slacha, který v doprovodu a za vyprávění tehdejších účastníků rekonstruuje Sonnyho akce či časté výlety. Hodlá v těchto akcích pokračovat, takže počítejte mnozí z Vás účastníků, že budete také osloveni  pokud se třeba sami nepřihlásíte. Časem by z toho určitě mohl být zajímavý film o Sonnym bez Sonnyho.  A odpoledne jsme pak přešli do Dolních Louček a ani z Tišnova se nám dále nechtělo. Letošního memoriálu se zúčastnilo 10 spokojených účastníků. 
                                                                           
 Zprávu podává Ivo Dostál


  foto: Ivo Dostál

Žádné komentáře:

Okomentovat